Екипите на зимската служба на Град Скопје цела вечер работеа на терен и интервенираа на сите булевари и улици кои се во надлежност на Град Скопје. На терен се интервенираше со сите 16 возила на градската зимска служба, информира градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов.

Градските автобуси на ЈСП сообраќат на сите линии и сообраќајот се одвива нормално и без никаков прекин. Во текот на денешниот ден екипите на зимската служба ќе продолжат да работат на терен а истовремено ќе ја следат состојбата и ќе интервенираат според потребите согласно со условите на теренот.

Препораките на сите возачи да возат внимателно и да се придржуваат на условите на коловозите.

По расчистувањето на снегот од градските улици и булевари, екипите на зимската служба денеска интензивно работат на расчистување на велосипедските и пешачките патеки.


Зимската служба на Град Скопје, превентивно вчеравечер излезе на терен и беа третирани високите точки од градот, мостовите, навозниците и подвозниците.