Започнува втората сезона на Отворениот градски базен во Куманово. Иако временските услови се’ уште не се поволни поради свежие ноќи, сепак Општина Куманово одлучи да ја отпочне сезоната и на кумановци да им понуди место за релаксација и спас од високите температури во текот на денот.

Базенот ќе работи од 10 до 18 часот, а за безбедноста на капачите ќе сегрижат двајца спасувачи, додека за здравјето на граѓаните тим на Црвениот крст.