На почетокот на оваа недела , градоначалничката на  Општина Тетово, Теута Арифи беше домаќин на состанокот со амбасадорот на Република Франција во Скопје, Кристијан Тимониер, како и неговиот аташето од канцеларијата  за заштита на Франција, Ардијан Рамадани.

Амбасадорот Тимониер и’ честиташе на градоначалничата Теута која го  националниот орден на честа и за заслуги кој го доделува француската влада преку својата амбасада во Скопје. На состанокот, исто така, беше разговарано и за  општата политичка ситуација во земјата, можни опции за излез од криза и како да се дојде до политичка стабилизација на земјата.