Tрадиционално како и секоја година по повод православните празници градоначалничката, Теута Арифи беше во посета на правславната заедница поточно со поглаврот на тетовско гостиварската  епархија Г.Јосиф.

Со оглед на тоа дека Тетово е град на различности верски и национални од таму потекнува и должноста која ја има градоначалничката да им посвети внимание на сите подеднакво. На состанокот со г.Јосиф беа подвлечени ставовите преку форми на взаеман соработка и толеранција да се гради врска за соживот и промовирање на разновидноста како вредности на едно модерно општество за какво всушност се залага и општина Тетово.