Средба во урбана заедница Македонка

Попладнево со почеток во 18:30 часот градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, ќе оствари средба со граѓани во рамки на урбаната заедница Македонка.

Урбаните заедници се повторно во функција. Ваквиот начин на организирање на локално ниво овозможува демократско и поефикасно исполнување на граѓанските интереси.