Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

-По 40 години Струмица доби нова градинка
-Штип ќе добие локален центар за дијаспора
-Над 180 милиони денари инвестиции обезбедени во првата година од вториот мандат на градоначалникот на Делчево Трајковски
-Штипското ЈП „Исар“ и училиштата доставија договори за поевтина струја
-Во Општина Карбинци за прв пат ќе почне да функционира ансамбал за народни ора и танци