(ВИДЕО) Во недела се лежи и одмара, макар и на вода

„Заливот на пингвините“ е едно помеѓу најинтересните актракции во Зоолошка градина. Пингвинариумот е составен од внатрешен дел со затворен базен, како и надворешен базен од 180 m2 и тераса од 120 m2.

Вчера посетителите имаа можност да уживаат во друштво на пингвините кои се навикнаа во нивното ново живеалиште

„Во недела се лежи и одмара, макар и на вода“ стои во описот на видеото споделено на социјалната мрежа Фејсбук од скопската Зоолошка градина.

 

Видео: Фејсбук Зоолошка Градина Скопје