понеделник, април 22, 2024

таг: ѕвегор

Ќе се реконструира стариот пат за Ѕвегор – Потпишан Договорот кој...

Во рамките на Програмата за финансирање проекти за развој на подрачја со специфични развојни потреби за 2023 и 2024 година на Министерството за локална...

Нов лик на познатата чешма над с. Ѕвегор

Деновиве завршија градежните работи за реконструкција и санација на популарната чешма и идилично место за одмор на делчевци, но и на патниците кои патуваат...

Се гради водовод во Ѕвегор, заврши изградбата на велосипедска патека

Продолжија интензивните градежни работи во делчевската општина. Деновиве почна да се работи на изградба на новиот водовод во с. Ѕвегор, како дел од втората...