вторник, јануари 26, 2021

таг: Штип

Градоначалникот Николов и бизнис заедницата ќе работат на успешен развој на...

На иницијатива на градоначалникот на Штип, Сашко Николов, претставници на бизнис заедницата одржаа средба на која се разговараше за улогата на локалното стопанство во...

Емил Павлов спортист на Штип и за 2020 година

Каратистот Емил Павлов, кој годинава се надева на учество на Олимпијадата во Јапонија, е избран за најдобар спортист на Штип и за 2020 година. Комисијата...

ЈП „Исар“ обезбеди нови 6 комунални возила

По 17 години штипското комунално претпријатие „Исар“ го обновува својот возен парк со камиони за собирање отпад. Новите возила ќе придонесат за почиста и...

Во Штип се поставува монтажна болница за лекување болни со Ковид-19

В.д.градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов, заедно со директорот на Клиничката болница во Штип, Ален Георгијев и директорите на јавните претпријатија „Стипион“ и „Исар“,...

Штип: Инфективното одделение, ТППЕ-Штип, Стојанов и Голомеова – добитници на признанието...

Советот на Општина Штип донесе одлука признанието „8 Ноември“ за 2020 година да им се додели на: Д-р Трајче Стојанов – професор по филозофија...

Во Штип координирана акција за сечење стари и високи стебла

Општина Штип, заедно со неколку инволвирани институции, како ЈП „Исар“, ЈП „Стипион 2011“, ТППЕ Штип, Телеком, ЕВН и други, деновиве реализираше едно повеќегодишно барање...

Јапонска донација од 55.000 евра за штипска детска градинка

В.д. градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов, заменик-шефот на мисијата на Амбасадата на Јапонија, Такахаши Сатору и директорката Билјана Трајчевска во вторникот го посетија...

Се реконструира спортската сала на штипското средно училиште “Коле Нехтенин“

В.д. Градоначалникот на Општина Штип, Јане Миланов, заедно со директорот на СОУ „Коле Нехтенин“, Дејан Павлов, изврши увид во работните активности за реконструкција на...

Штип: Повторно јавна анкета и јавна презентација за дел од Горно...

Секторот за урбанизам на Општина Штип соопштува дека се организира повторна јавна анкета и јавна презентација по предлог-план за измена и дополна на ДУП...

Штип: Повторно јавна анкета и јавна презентација за „Плуждино“ и „Горни...

Секторот за урбанизам на Општина Штип известува дека ќе се одржи повторна јавна анкета и јавна презентација за прелог-план ДУП за дел од УЕ...