петок, мај 24, 2024

таг: хуманитарна помош

Делчево: Преку божиќна хуманитарна акција обезбедена побогата трпеза

По повод еден од најголемите христијански празници, Божиќ, Општина Делчево заедно со компанијата „Зегин“ денеска ја реализираа традиционалната божиќна хуманитарна акција при што беа...

„Се надевам на нова средба“ – градоначалникот на збратимениот украински град...

Градоначалникот на Општина Тернопил од Украина, Сергиј Надал, испрати писмо-благодарница до Општина Делчево, градоначалникот Трајковски и граѓаните на Делчево за хуманитарната помош која беше...