сабота, мај 18, 2024

таг: фолклор

(видео) Свети Николе ја славеше Тодорица со фолклор и музиката на...

По две години пауза поради пандемијата, светиниколчани денеска на отворено ја славеа Тодорица, првата сабота по Прочка или шестиот ден од Чист понеделник, по...

Свети Николе го слави празникот Тодорица

Општина Свети Николе утре, сабота (12.03) е домаќин на фолклорни ансамбли од Македонија и регионот, во рамките на програмата за празникот Тодорица. Настапите на...