петок, јуни 14, 2024

таг: урбанизација

Започна проширување и доизградба на булеварот “Партизанска”

Викендов започнаа градежните активности на проектот за уредување и завршување на булеварот „Партизанска“ на потегот од зградата на АМД до населба Баби. Градоначалникот на...

Половина милион евра за урбанизација на виничкото Ромско Mаало

Со повеќе од половина милион евра европски пари, Општина Виница ќе ги подобрува условите за живот на ромското население. Oдобрени се три големи проекти...