четврток, април 25, 2024

таг: уметници

Скопје доби уште еден „легален ѕид“ за графити уметниците

Скопје доби уште еден нов „Легален ѕид – Legal Wall” во должина од 70 метри, во општина Кисела Вода, во населба Пинтија, на булевар...

#CreArtSkopje: Отворен повик за уметнички престој во Скопје

Град Скопје ги известува уметниците кои живеат и работат во Скопје дека е распишан отворен повик за уметнички престој во Скопје, што ќе се...