понеделник, април 22, 2024

таг: трсино

Осветен храмот “Св.Тројца“ во виничко Трсино

Изградбата започна 2004, а осветувањето стаса после 15 години. Селото со најсолиден наталитет во општина Виница, Трсино, од 1 август, конечно, има своја црква,...

Виничко Трсино доби филтер-станица

Седумстотините жители на виничкото село Трсино од средата пијат квалитетна и здрава вода. Новата филтер-станица во ова село, која е со капацитет од десет...