вторник, мај 21, 2024

таг: тротоар

Започна реконструкцијата на еден од најфреквентните тротоари во Штипско Ново Село

Денес Општина Штип започна со реконструкција на еден од најзначајните тротоари во Штипско Ново Село. Инвестицијата е вредна 2 милиони денари а истите се...

Рузвелтова доби нов изглед со дрворед и тротоар

Обновен е дрворедот на улицата Рузвелтова, на потегот од булеварот Илинден до улицата Орце Николов, од страната на општината Центар. Заменети се сите исечени...

(ВИДЕО) Пред и потоа: Тротоарот кај Градски ѕид 1 денес е...

Колку повеќе слободен јаваен простор толку е полесно, безбедно и побрзо протокот на пешаци и велосипедисти низ градската гружва. Токму затоа Град Скопје пред...