вторник, мај 21, 2024

таг: тодорица

(видео) Свети Николе ја славеше Тодорица со фолклор и музиката на...

По две години пауза поради пандемијата, светиниколчани денеска на отворено ја славеа Тодорица, првата сабота по Прочка или шестиот ден од Чист понеделник, по...

Свети Николе го слави празникот Тодорица

Општина Свети Николе утре, сабота (12.03) е домаќин на фолклорни ансамбли од Македонија и регионот, во рамките на програмата за празникот Тодорица. Настапите на...

На Тодорица пушени во употреба алтернативно водоснабдување и нов водовод за...

Жителите на Општина Свети Николе денеска добија реконструирана филтер станица со девет бунари со нов филтер и водоснабдителен  систем со цевковод од пет километри...

Во Свети Николе откажан меѓународниот фестивал „Тодорица”

Големиот Меѓународен фестивал на изворен фолклор „Тодорица” во Свети Николе кој требаше да се одржи во текот на овој викенд, е откажан, поради препораките...

„Тодорица“ ги собра играорците од целиот регион (видео+галерија)

Цела палета од бои по носиите на играорците разлеа силното светиниколско сонце, на Тодорова сабота. Она што се случуваше во Свети Николе во таа...