недела, февруари 28, 2021

таг: статистика

Кочанско поле со по два штрка на квадратен километар

Во Македонија има 817 активни гнезда на штркови во кои живеат вкупно 3.661 штрк. Во Кочанското поле се најгусто населени и тоа со повеќе...