петок, јуни 14, 2024

таг: советници

Штипските советници од мнозинството гласаа за издавање на општинска обврзница

типските советници од мнозинството денеска на Совет повторно гласаа за издавање на општинска обврзница откако првиот обид лани пропадна бидејќи Владата на два пати...

Ангов од денес и официјално со уште еден градоначалнички мандат

Старо-новиот градоначалник на Општина Дојран од денес и официјално со нов четиригодишен мандат. „Денес од Општинската Изборна Комисија ми беше доделено Уверение со кое официјално...

Градоначалникот и новите советници ги примија уверенијата, си посакаа успешна работа

Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски и новоизбраните советници во советот на општина Крушево денес ги примија уверенијата за новите функции. Старо – новиот градоначалник...

Општина Карбинци: Советниците се откажаа од паушалите

Советниците во советот на општина Карбинци, едногласно донесоа одлука да се откажат од паушалите за следните две седници. Иницијативата ја поднесе претседателот на Советот Мики...

Советниците одобрија пари за нови вработувања во Општина Куманово

Нови девет лица кои досега биле ангажирани како волонтери, ќе бидат вработени во Општина Куманово на неопределено време., со образложение дека општинската админситрација има...