понеделник, април 22, 2024

таг: села

Карбинци и Крупиште добија спортски игралишта

Жителите на селата Карбинци и Крупиште добија спортски игралишта. Тие денеска и официјално беа пуштени во употреба. Средствата во висина од 3,6 милиони денари се...

Со помош на војската, штипската локална самоуправа достави храна до најтешко...

Општина Штип, во соработка со касарната „Јане Сандански“, со возила на Армијата и со теренско возило на локалната самоупрва деновиве ги посети и достави...

Општина Конче со сопствени средства асфалтира пет улици во две села

Две села во општина Конче добија вкупно пет улици. Станува збор за инфраструктурни проекти од големо значење за жителите и нивното секојдневие. Асфалтирани се три улици...

Општина Карбинци: Плачковичките села ќе добијат здрава и чиста вода за...

Општина Карбинци работи на проект за обезбедување на здрава и честа вода за пиење за Плачковичките села. Станува збор за седум села со околу...