четврток, јуни 20, 2024

таг: разубавување

Пролетно разубавување во општина Конче

Општина Коче започна со хортикултурно уредување на јавните површини. Акцијата на уредување ја спроведува ЈКПД „Лакавица“.  Со почетокот на акцијата насадени се над стотина цвеќиња...

Светиниколски „Комуналец“ во акција за пролетно разубавување

Серија активности на пролетно уредување започна светиниколското јавно претпријатие „Комуналец“. Со расположливата механизација извршено е чистење на отворената атмосферска канализација и на коритото на...