понеделник, април 22, 2024

таг: пиење

Скопјани пијат безбедна и квалитетена вода

Водата за пиење во град Скопје е безбедна и квалитетна, покажуваат анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола. Во неделниот извештај кој го објавува ЈП...

Општина Конче: Нов бунар за вода за пиење ќе добие село...

Нов бунар за вода деновиве се буши за потребите на селото Габревци  општина Конче.  Како што информира градоначалникот Благој Илиев , на овој начин...