четврток, април 25, 2024

таг: паркови

Македонска Каменица: Ново зеленило, а привршуваат и работите на водоводна линија...

Три улици во Македонска Каменица добиваат ново парковско уредување, за што изминатата недела започнаа активностите на терен. Станува збор за улици од централното градско...

(ВИДЕО) Зелените скопски оази создадени за летните топли вечери

Летните топли вечери се идеални да се поминуваат надвор од домот, во близина на зеленило со вашите најблиски и пријатели. Во Скопје постојат неколку...

Чист, снабден со вода, полн со зеленило и осветлен – Идеален...

Штип пред се треба да биде чист, снабден со вода, полн со зеленило и осветлен - вака го замислува идеален градот првиот човек на...

Четири села во Општина Лозово ќе добијат летниковци

Општина Лозово распиша јавна набавка за изградба на летниковци во централното подрачје на село Каратманово , село Дорфулија, село Лозово и село Милино. Во текот...