среда, август 10, 2022

таг: осветена црква

Осветен храмот “Св.Тројца“ во виничко Трсино

Изградбата започна 2004, а осветувањето стаса после 15 години. Селото со најсолиден наталитет во општина Виница, Трсино, од 1 август, конечно, има своја црква,...