вторник, април 23, 2024

таг: општина радовиш

Предновогодишен разговор со градоначалникот на Радовиш, Герасим Конзулов (видео)

Радовиш во 2019 година одбележа голем јубилеј – 1.000 години од првото споменување на градот во историските документи. Јубилејот беше одбележан со многу манифестации,...

Радовиш три дена го чествуваше својот патрон и заштитник свети Спасо...

Традиционално, Радовиш и годинава достојно го чествуваше својот патрон и заштитник, а и голем молитвеник за нашата татковина, свети Спасо Радовишки. Одбележувањето траеше три...

Радовиш почна акција за справување со сметот и во руралните населби...

Радовиш почна акција за организирано собирање, транспортирање и депонирање на сметот од руралните населби во општината. Акцијата почна во понеделникот од селото Ињево, едно...

Радовишани видоа дел од опремата што се користи на вежбата „Одлучен...

Граѓаните на Радовиш во средата имаа можност низ директна комуникација со припданиците на нашата армија и на Армијата на САД поблиску да се запознаат...

„Радовиш низ времето“ – изложба на стари фотографии по повод илјадагодишнината...

Дваесетина интересни стари фотографии, избрани меѓу повеќе стотици, што сведочат за животот во Радовиш од почетокот на 20. век наваму, се поставени пред радовишкиот...

Ликовна колонија во Радовиш: Во убавиот манастир во Ораовица творат 22...

Повеќе од 20 ликовни уметници од земјата и од странство една недела ќе создаваат дела во прекрасниот амбиент на манастирскиот комплекс „Св. Георгија“ во...

Заврши санирањето на штетите од невремето во неколку радовишки села

Невремето што ја зафати општината Радовиш во втората половина на мај предизвика оштетување на дел од уличната мрежа во населените места Воиславци, Сулдурци и...

ЕУ-автобусот во Радовиш: Радовишките ученици споделуваа наши и европски вредности (видео+галерија)

Ученици од радовишките училишта и од по две скопски и кочански со целодневна програма во четвртокот во радовишкото општинско средно училиште „Коста Сусинов“ споделуваа...

Се подготвува проект за гасификација на Радовиш

Општина Радовиш издвои средства за изработка на проектна документација за изградба на гасоводна мрежа во должина од седум километри. Договорот со најповолниот понудувач е...