вторник, септември 28, 2021

таг: одбележаа 145 години од Разловечкото востание

Делчево и Разловци одбележаа 145 години од Разловечкото востание

Со пригодна свеченост денеска Делчево и селото Разловци одбележаа 145 години од Разловечкото востание, прво вооружено востание со кое отпочнува бурниот Предилинденски период за...