понеделник, јули 15, 2024

таг: мила царовска

На Денот на рударите промовирана првата група пензионери со бенифициран стаж...

Денот на рударите на заштитничката Свет Богородица го празнуваа заедно со народен собир граѓаните на Македонска Каменица и нивните гости. За прв пат оваа...

Министерката Царовска го посети Дневниот центар во Виница

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска со градоначалникот на Виница, Ивица Димитров, се сретнаа со корисниците и вработените во Дневниот центар за...

Општина Куманово:Царовска направи класична централизација и упад

Во реакција на Општината Куманово потсетуваат дека Законот за локална самоуправа е јасен и дециден,  ингеренции за детските градинки ги има локалната самоуправа. Ова...

Рударите во исчекување на намалување на старосната граница за пензионирање

Рударска Македонска Каменица се пред законската реализација на долгогодишното барање на рударите – намалување на старосната граница на рударите. Министерството за труд и социјална...

Со мерки и за вработените и за невработените до подобар животен...

Со повеќе мерки, пред се’ со одредени олеснувања на локалните бизниси, општина  Свети Николе ќе се обиде да сoздаде услови за намалување на невработеноста....