среда, јуни 19, 2024

таг: локални патишта

Се градат две важни патни врски до Цера и Тодоровци

Со забрзана динамика се работи на реконструкцијата на патот што ја поврзува Македонска Каменица со населеното место Цера.Реконтрукцијата на овој пат беше едно од...

Општина Конче од „Проектот за локални патишта“ доби 601.847 евра.

Овие средства општината ќе може да ги користи во изградба, реконструкција, изработка на проектна документација и надзор на локални патишта. Општина Конче веќе е во...

Продолжува изградбата на локалните пристапни патишта во Македонска Каменица

Продолжува изградбата на локалните пристапни патишта во повеќето селски средини во општина Македонска Каменица. По завршувањето на првите 1000 метри асфалтен пат во селата Луковица...

Навремно реализирање на проекти важни за гаѓаните на општина Брвеница

Со активна работа и многу вложен труд во април во општина Брвеница, кон крај се доведуваат проектите за изградба на локалните патишта и улици. Како...