недела, март 3, 2024

таг: културното чествување

Концерти, балет, изложба – Почнува тридневното празнување на Спасовден во Гевгелија

Oд денеска, со одржувањето на препознатливата манифестација за градот Гевгелија, „Распеана чаршија“, започнува културното чествување на заштитникот на Гевгелија, христијанскиот празник Вознесение Христово - Спасовден. Традиционалната манифестација ќе...