понеделник, април 22, 2024

таг: коронавирус

Градоначалникот Шилегов се вакцинираше против Ковид-19

Во центарот за вакцинација во салата „Борис Трајковски“, градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, го оствари своето право, но и обврска за вакцинација против Ковид-19. Шилегов...

Во Штип се врши дезинфекција на станбените згради, мобилни тимови помагаат...

Покрај мерките препорачани од Владата и од други надлежни државни институции за справувување со коронвирусот, и штипската локална самоуправа презема повеќе мерки. Освен дезинфекцијата...

Штип со низа превентивни мерки од Ковид-19: И без традиционалното искачување...

Општинскиот Штаб за заштита и спасување во проширен состав со претставници на сите надлежни структури донесе повеќе заклучоци за превенција од коронавирусот во Штип....