петок, јуни 14, 2024

таг: Кеј 13 Ноември

(ВИДЕО) Кејот 13 Ноември пред и потоа

Кејот 13 Ноември изминатите години ја изгуби функцијата на отворена јавна површина наменета за потребите на граѓаните, односно простор за движење имаше се помалку,...

Кејот 13 Ноември добива ново руво, поплочувањето е во завршна фаза

Возобновеното шеталиште за скопјани на кејот на Вардар за многу кратко време ќе биде пуштено за употреба. На Кејот 13 Ноември се работи со...

На почетокот на летото скопјани ќе добијат ново шеталиште на „Кејот...

Реконструкцијата на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата  Стив Наумов, се одвива со забрзана динамика и на почетокот на летото...

Се отстрануваат терасите од локалите на кејот „13 Ноември“

Градоначалникот  Шилегов  денеска одговарајќи на советничко прашање детално го објасни проектот за уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата...

(ВИДЕО) Еве како ќе изгледа „Кејот 13 Ноември“ по неговото уредување

Партерно уредување на „Кејот 13 Ноември“ најави градоначалникот на Град СКопје, Петре Шилегов, со што се предвидува целосно партерно уредување од 12.500 метри квадратни. „Наша...

Почна реконструкција на Кејот „13 Ноември“

Градот Скопје денеска почна со партерно уредување на кејот „13 Ноември“, на потегот од градскиот плоштад до улицата Стив Наумов. Со овој проект, партерно...