петок, мај 24, 2024

таг: Зоолока градина Скопје

(ВИДЕО) Ретко видео од првата слоница Анка жителка на скопската Зоолошка...

Во видео архивите за Град Скопје, постои и видео снимката од првата слоница која била жител на скопската Зоолошка градина. Ова видео е можеби...

Белите лавови ќе добијат ново реновирано живеалиште, најавија од Зоолошка

Од Скопската Зоолошка градина - Скопје соопштуваат дека завршено е реновирањето на живеалиштето на нилскиот коњ Буцо, а кровот на внатрешното живеалиште бил целосно...