четврток, јуни 20, 2024

таг: еко-акција

Стотина граѓани го чистеа Голак со срце

Со срце за Голак, стотина граѓани на Делчево, претставници од институции, организации, здруженија, како и вработени во Општина Делчево и ЈКП „Брегалница“...

„За чисто како дома исто“ – Голема еко-акција во Штип

Штипјани со голема граѓанска иницијатива денеска покажаа како треба да се чува и негува природата. Во боровата шума позади црквата Света Недела, или за...

Општина Карбинци: Засадени дрвца во чест на денот на планетата Земја

По повод 22 април – Денот на планетата Земја, локалната самоуправа  заедно со еколошкото друштво Еко Хабитат -21, засадија зимзелени дрвца на одредени локации...