понеделник, јули 15, 2024

таг: депонии

ЈП Исар апелира градежниот шут да не се фрла во контејнерите...

Наместо на места наменети за исфрлање на градежен шут, во Штип се почесто граѓаните ваквиот отпад го одлагаат во контејнерите за комунален отпад. Штипското ЈП...

Исчистена дивата депонија во наслеба Карпош 4

Исчистена и дивата депонија на крајот на булеварот Илинден во населбата Карпош 4, информираат од Град Скопје. „Ова е само продолжение од проектот на новата...

(ВИДЕО) Исчистени депонии во Драчево, Крњево и Карпош

Во соработка со општина Кисела Вода е исчистена една од најголемите диви депонии во оваа општина, во близина на цигланата во Драчево од каде...

Досега се исчистени над 30 диви депонии, ќе се казнуваат сите...

Во текот на кампањата детектирани беа над 120 диви депонии во Скопје. Сега до овој момент имаме исчистено над 30 и тоа целосно, а...

Конечно решение за проблемите со крушевската депонија, ќе се гради регионална

Со изградба на регионални депонии заедничка се решава проблемот и со крушевската депонија. Градоначалникот на општина Крушево Томе Христоски присуствуваше на средба со Министерот за...

Во Општина Карбинци се уредуваат депониите

Изминатава недела во Општина Карбинци се чистеше најголемата депонија на нејзина територија. Десетици тони ѓубре, градежен шут ќе завршат под земја. Отстранувањето на депонијата...

ЈП Комунална хигиена – Скопје расчистува четири диви депонии во општина...

ЈП Комунална хигиена-Скопје денеска започна активности за расчистување на четири диви депонии во скопската општина Бутел. Депониите, составени од мешан комунален, кабаст и градежен...

Општина Карбинци: Се расчистуваат дивите депонии

Во моментов во општина Карбинци се работи на одстранување на сивите депонии.Од локалната самоуправа со апел и потсетување до жителите-за несовесното постапување со комуналниот...