вторник, април 23, 2024

таг: Ден без автомобили

Најмладите во Општина Виница го одбележа „Светскиот ден без атомобили“

На официјалниот почеток на есента, Општина Виница, симболично го одбележа и „Светскиот ден без автомобили“. Секако најмладите беа главните актери. „Денешната дата, 22 Септември, покрај...

(ВИДЕО) „Улици за луѓе“ – Се одржа денот без автомобили во...

Голем број граѓани денеска ги оставија автомобилите и учествуваа на Денот без автомобили, што под мотото „Улици за луѓе“ се одржа на улицата Васко...

Во недела Град Скопје организира Ден без автомобили: Дојдете со велосипед...

Во недела, на 30.05.2021 година, Градот Скопје ќе организира Ден без автомобили под мотото „Улици за луѓе“. За таа цел, улицата Васко Карангелевски во...