петок, јуни 21, 2024

таг: данок

Делчево дел од проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за...

Општина Делчево е една од 24 –те нови партнер општини на Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите. На настанот насловен „Нови партнери...

„Мојот данок, за мојата општина!” – кампања за придонесот на граѓаните...

Со цел информирање на граѓаните и јавноста Проект на УСАИД за Зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите започна со јавна кампања. Пораката на...

Над 93 милиони денари собрала општина Куманово по основ на даноци...

Над 93 милиони денари собрала општина Куманово по основ на даноци од почетокот на годинава досега, соопштија надлежните од секторот за даноци. Вкупно, по...

Во 2016 година висок процент на наплата на даноци и такси...

Во 2016 година од даноци и такси, општина Струмица остварила вкупен приход од 84.127.021,00 денари што е за 2,92 проценти помалку во однос на...