вторник, јуни 25, 2024

таг: вода за пиење

Штипјани годинава ќе плаќаат поскапа вода за пиење за 1,15 денари/м3

Водата која штипјани ја користат за пиење годинава ќе поскапи за 1,15 денари за метар кубен. Ако лани домаќинствата плаќаа 35,10 денари плус ДДВ за...

Заврши реконструкцијата на филтер станицата, штипјани на чекор до чиста вода...

Децениската заложба штипјани постојано да бидат снабдени со квалитетна вода за пиење полека станува реалност. Со завршување на реконструкцијата на филтер станицата за прием...

Водата за пиење да не се троши за наводнување, апелираат од...

Водата за пиење да не се користи за наводнување на градините и пластениците, апелираат од штипското комунално претпријатие „Исар“.Откако жителите од повисоките зони на...

О.Карбинци: Решавање на проблемот со водоснабдувањето за 3200 жители и пониска...

Процесот започна. Со распишување на тендерот за изградба на Филтер станица за вода за пиење за Општина Карбинци, започна процесот со чие што закружување...