недела, мај 19, 2024

таг: влада

Во Струмица ќе се гради современ Откупно-дистрибутивен центар

Струмичкиот регион како најголем регион за производство на храна, ќе добие современ откупно-дистрибутивен центар. Градоначалникот Костадин Костадинов со членови на Советот на општина Струмица, во...

Штипскиот градоначалник реагира дека Владата ја кочи одлуката за издавање општинска...

Штипскиот градоначалник Иван Јорданов реагира дека Владата и го ускратува правото на општината за финансирање на капитални проекти, со тоа што ја кочи одлуката...

Општина Штип ќе бара 80 милиони денари од Владата за субвенционирање...

Вкупно 80 милиони денари ќе бара Општина Штип од владата, пари кои ќе бидат наменети за субвенционирање на електричната енергија на штипјани, со цел...

За жителите на Лозово обезбедени средства за надомест на штета ...

Вкупно 705 жители и правни лица на Општина Лозово, конечно ќе ја добијат штетата на своите земјоделски поседи но за невремето што го погоди...

Крушево доби ново возило за собирање смет

Општина Крушево доби ново возило за собирање на смет. Возилото го обезбеди Владата, а се' со цел заштита на животната средина. „Со одлука на владата...