четврток, мај 23, 2024

таг: видеокривапаланка

(видео и фото)Крива Паланка со велосипедско дефиле ја одбележа „Европската недела...

Ученици, рекреативци, мали и големи, на различни модели на велосипеди се собраа на новиот плоштад во Крива Паланка од каде преку центарот на градот...

Младите кривопаланчани покажаа поголем интерес за стручното дуално образование (видео)

Со почетокот на учебната година, во средното училиште „Ѓорче Петров“ во Крива Паланка во прва година за прв пат се запишаа ученици, кои се...

Зачувана автентичност во спој со модерното – по 50 години промовиран...

По цели 50 години Крива Паланка доби нов градски плоштад, инвестиција вредна 785.000 евра. Средствата се употребени за целосна реконструкција на плоштадот, при тоа,...

Крива Паланка: Вложувањата во спортот одат во прилог на младите (видео)

Учениците од СОУ „Ѓорче Петров’ од Крива Паланка новата учебна година ќе ја дочекаат во целосно обвновено училиште. Пандемиската година со наставата од дома...

Мицевски: Од тромеѓето со добра локална власт граѓаните може само да...

Крива Паланка останува единствена по својата позиција, на град кој ја спојува Македонија со соседните Србија и Бугарија, како град меѓу два главни града...

По 40 години кривопаленечкиот Дом на култура се реконструира (видео)

Градот на културата од 2013 година, Крива Паланка, годинава успеа да обезбеди пари од централната власт, со кои по близу 40 години ќе го...