понеделник, јули 15, 2024

таг: Вардар

(ВИДЕО) Кејот 13 Ноември пред и потоа

Кејот 13 Ноември изминатите години ја изгуби функцијата на отворена јавна површина наменета за потребите на граѓаните, односно простор за движење имаше се помалку,...

Се чисти кејот на Вардар од вегетација, наноси од земја и...

Се чисти коритот на реката Вардар на потегот од мостот „Обединети нации“ до Железничкиот мос во населбата Хром, како што информираше Град Скопје коритото...

(ВИДЕО) Се отстранува галијата од коритото на Вардар, на трошок на...

Започна отстранувањето на првата од трите галии во коритото на реката Вардар. Галијата која ќе биде отстранета се наоѓа во близина на хотелот „Холидеј...

(ВИДЕО) Се уредува кејот на Вардар на потегот од стадионот до...

Овие денови Град Скопје започна со чистење и уредување на кејот на Вардар во Ѓорче Петров на потегот од стадионот до мостот во Сарај. Како...

При крај е реконструкцијата и пробивањето заробената велосипедската патека на кејот...

Градежни работи се одвиваат покрај кејот на Вардар, каде се реконструира и пробива велосипедска патека, на потегот што скоро 8 години не беше прооден...