недела, март 3, 2024

таг: боров дол

Од рудникот Боров дол, општина Конче годишно ќе добива по 300.000...

Неделава започнаа рударските работи на новото рудно наоѓалиште за бакар,,Боров дол" што се наоѓа на териториите на трите општини Конче, Штип и Радовиш. Целокупниот...