недела, јули 3, 2022

таг: африканска чума

По појавата на „африканска чума“ кај свињите започна депопулацијата на леглата...

Од денеска започнува депопулација на свињите во заштитната зона во радиус од 3 км околу потврдените жаришта на две одгледувалишта во с. Драмче, вклучувајќи...