Добредојдовте во најновото издание на Неделен бриф посветен на Град Скопје, фокусот оваа недела го ставаме на следниве активности:
*Ослободени и реконструирни тротоари, велосипедски патеки, велоштад за подобра мобилност на граѓаните на Град Скопје
*Пет урбани скверови во главниот град за граѓаните
*Инвестицијата во новата противпожарна скала е инвестиција за безбедноста на граѓаните
*На местото на дивите депонии на територија на Град Скопје, никаа нови урбани паркови
*Субвенционирањето на инвертери во Град Скопје се уште е во тек
*Шилегов на одбележување 20 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор
*Во КПИ Идризово нема да се гради дополнителен капацитет на прифатилиште, велат од ЈП Лајка