Во осмиот месец од годината, на седмиот ден од месецот ви го носиме новото издание на Неделен брифинг посветен на Град Скопје. Изминатата недела во фокусот беа ставени следниве активности:

*Скопските пожарникари во првата борбена линија во пожарите низ земјава
*Воведена е целосна забрана за движење на Водно и Скопска Црна Гора
*Градот Скопје замолува за трпение додека траат градежните работи на улиците и булеварите
*Изградбата на новиот мост на булеварот АСНОМ во Аеродром е во полн ек
* Патеките во вториот дел на Градскиот парк , што долго време беа запуштени, сега се реконструирани
*Градот Скопје подготвува закон за оџаџарски работи
*Јавен повик за ангажирање на образовни асистенти
*Град Скопје напарави над 100 километри вело патеки за поттик на вело културата