Во топлите денови сакаме да се разладиме и на тој начин полесно да поминеме во летните топли денов. Во скопската Зоолошка градина, жителите како нилскиот коњ и слониците уживаат во разладувањето од страна на грижливите вработени кои секогаш се грижат за нивен удобен престој. Во продолжение погледнете како тоа изгледа:

Ројтерс прилог со Дуња и Даела

Дел од прилогот на светската новинска агенција Ројтерс за жешкиот бран кој деновиве го зафати Скопје. Животните како и луѓето имаат потреба од освежување во овие прежешки денови

Освежување на Буцо на +40
Нашиот Буцо иако има голем базен, сепак сака освежување

 Водата надвор на овие високи температури лесно се загрева, па и оние животни кои имаат езерца и базени имаат потреба од посвежа вода која ќе им помогне да се разладат. Се надеваме дека овој топлотен бран ќе помине што побрзо. Дотогаш и Буцо како и останатите животни ќе биде редовно освежуван.

 

Фелиција ужива во освежувањето
Секој сака разладување во жешките летни денови. Фелиција ужива во освежувањето, додека другите алпаки Кенди, Бренди и Дина чекаат да дојде и нивниот ред.Не заборавајте и вие да ги освежите вашите миленици и да поставите свежа вода за пиење за бездомните животни и птици.

Видео: Зоолошка Гардина – Скопје, Фејсбук