Летните топли вечери се идеални да се поминуваат надвор од домот, во близина на зеленило со вашите најблиски и пријатели. Во Скопје постојат неколку такви зелени оази каде може да се помине квалитетно време.

Некогаш запуштените и руинирани урбани скопски површини добија нов изглед преку засадување на висококвалитетни дрва и садници, поставување на нова и модерна урбана опрема, како и модерно ноќно осветлување.

Еден таков сквер е Зелениот скевр Аеродром – Острово, како и Зелениот кров на ГТЦ, Зелен покрив на Дом на градежници, зелен сквер Млин Балкан, Зелен сквер Аеродорм – Рамстор, Зелен сквер Тесла, Парк Мичурин.