Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:
– Стартува проектот за првиот приватен ветерен парк Богословец
– По 40 години кривопаланечкиот Дом на култура се реконструира
– Избран Локалниот младински совет во Делчево
– Финишира проектот „Унапредување на условите за развој на активен
туризам на локалитетот Вртешка“
– Богата културна програма за ова лето, најави градоначалникот на Дојран
Анго Ангов
– Неколку села во општина Лозово ќе добијат летниковци, но и забавни
паркови
– Штипјани ќе добијат нов парк во Ново Село, под црквата „Св. Спас“
– Почна реконструкцијата на кровната конструкција на спортската сала во
Куманово
– Нови 22 занаети преку мерките за самовработување во Гевгелија