Во новиот Неделен Бриф на Канал 77:

– Штипјани на референдум ќе се изјаснат за пренамена на средствата од
самопридонесот
– Секој што ќе гради и ќе создава шут во Штип, ќе мора да се пријави
прво во општината па во депонија
– Крива Паланка и Лесковац заеднички работат на промоција на природното
и културното наследство
– Започнаа градежните работи за изградба на улица во село Вирче,
делчевско
– Уредување и проширување на детските катчиња во општина Гевгелија
– Пензионерите со ниски пензии во Куманово ќе користат бесплатен градски
превоз
– На празникот „Петровден“ одбележан денот на општина Конче