Најновите жители на скопската Зоолошка градина го добија и своето најново и атрактивно живеалиште.

Со отворањето на “Заливот на пингвините” се комплетира и катчето на егзотични птици, кое го вклучува и живеалиштето на фламингата. Пингвинариумот е составен од внатрешен дел со затворен базен, како и надворешен базен од 180 m2 и тераса од 120 m2.

Доколку се уште не сте го посетиле погледнете што ве очекува во Зоолошката градина: