По повод илинденските празници и почетокот на традиционалниот ноќен турнир во мал фудбал во село Дорфулија, општина Лозово во соработка со фолклорниот ансамбл,,Тоска” организирана музичка манифестација ,, Будење”. Настанот ќе се одржи на ден 16.07.2021година (петок) со почеток од 21.00 часот.
Од локалната самоуправа велат дека продолжуваат континуирано со поддршка и организирање на спортски и културни настани.