Првата сабота од месец јули, месецот кој брои 31 ден ви го носиме новото издание на Неделниот брифинг посветен на Град Скопје. Жешкото лето со себе ја доенсе и летната градежна офанзива која беше жешка тема и на Советот на Град Скопје. За сите активности во рамките на општината ви ги носиме во следните минути:
*Одблизу со скопскиот градоначалник Шилегов за актуелни скопски теми
*Летната градежна офанзива и БРТ, главни теми на советничките прашања
*„Партизанска“ раззелени со нови 350 декоративни садници, а велосипедистите добија поголема комоција
*Започнува пријавувањето за 17. Виз Ер Скопски Маратон 2021
*Започна реконструкција на тротоарот на булеварот Видое Смилевски Бато
* Не ги пали стрништата, јавете се за бесплатно подгинување на остатоците од бербата
* Се чисти кејот на Вардар од вегетација, наноси од земја и комунален отпад
* Во општина Аеродром, градоначалникот на Скопје разговараше со граѓаните за завршените и идни проекти, но и за важноста на тековните како што е новиот мост на проширениот булевар АСНОМ